Najbliza trgovina vasoj trenutnoj lokaciji: Neutvrdivo

EUROPART dobija nagradu "TOP 100-Siegel" za izvanrednu inovativnu snagu u trgovini

• Prodavač dijelova za komercijalna vozila srednjeg preduzetništva impresionira na takmičenju za inovacije
• Pionir u digitalizaciji
• Studio od 360 stepeni i online sistem za naručivanje i savjetovanje EWOS kao primjer novih načina komunikacije

17.02.2021

Na ovogodišnjem TOP 100 takmičenju za inovacije EUROPART je osvojio "TOP 100-Siegel". Ovom nagradom vrhunski žiri nagrađuje posebno inovativne kompanije srednje veličine. Vodeća evropska trgovinska kompanija za dijelove za komercijalna vozila i radioničku opremu sa sjedištem u Hagenu i mrežom od preko 290 prodajnih kuća u 27 zemalja Evrope pripada time najinovativnijim kompanijama u Njemačkoj.

„Ova važna nagrada potvrđuje održivu inovativnu snagu kompanije EUROPART – a to je čak i naučno dokazano“, rekao je Olaf Giesen, CEO kompanije EUROPART. „Naša zahvalnost prije svega ide našem angažiranom timu visoko motivisanih i visoko kompetentnih zaposlenih, koji se svakodnevno strastveno zalažu za potrebe naših klijenata.“

Za konkurs je kompanija EUROPART prošla postupak naučne selekcije. Po nalogu compamedia, organizatora takmičenja za inovacije TOP 100, istraživači inovacije prof. dr Nikolaus Franke i njegov tim ispitali su inovativnu snagu kompanije. Istraživači su utvrdili 120 kriterijuma iz pet kategorija. Vrhunski menadžment koji promoviše inovacije, inovacijsko okruženje, inovativne procese i organizaciju, vanjsku orijentaciju / otvorenu inovaciju i uspjeh u inovacijama. Tom prilikom su naučnici ispitali da li su inovacije rezultat planiranog postupka ili proizvod slučajnosti. Pored toga oni su ocijenili da li i kako se odgovarajuća rješenja realizuju na tržištu. Na osnovu aktuelne situacije postojao je u okviru ovoga i poseban dio u kome je ispitivana korporativna reakcija na krizu izazvanu koronom.

Ne tek od korone: EUROPART postaje digitalan

Digitalizacija je u poduzeću EUROPART već dugi niz godina veoma visoko na dnevnom redu. Stalni razvoj i inovativna primjena na primjer prilikom online naručivanja dijelova pojednostavljuju i ubrzavaju ne samo procese. Tokom aktuelnog razvoja u prvom planu stoji posebno razvoj korisnih funkcija za klijente. EUROPART online sistem naručivanja i savjetovanja EWOS u svom najnovijem nivou konfiguracije nudi brzu i pouzdanu identifikaciju dijelova i na osnovu brojeva šasije. Korisnik osim toga može jednostavno usporediti artikle, izračunati cijene, pregledati podatke voznog parka kao i račune i otpremnice u realnom vremenu  – sedam dana u sedmici, 24 sata. Dodatno klijentima u EWOS sistemu na raspolaganju stoje upustva za popravku, standardno vrijeme rada, planovi održavanja kao i vrijednosti za provjeru i podešavanje. Mobilna verzija za pametne telefone služi istovremeno kao skener artikala i nudi dalje praktične funkcije kao što je postavljanje fotografija.

Studio od 360 stepeni za online prezentaciju proizvoda, obuke i konferencije

Svojim najnovijim inovacijama EUROPART čini još jedan veliki korak ka digitalnom sistemu prodaje i time ka budućnosti. Preduzeće se tako u Hagenu oslanja na moderan studio od 360 stepeni uključujući prostor za prezentaciju trejlera. High-end-studio je opremljen LED platnom sa svih strana i omogućava uživo prijenos sa 24 različita položaja kamere. Time je ovaj inovativni objekat pogodan za digitalne događaje kao što su prezentacije proizvoda, prodajni sastanci sa priključenim konferencijskim sobama, za razgovor menadžmenta sa zaposlenima i klijentima širom Evrope i mnogo toga još. Prvi online događaj kompanije EUROPART održan je sa preko 500 učesnika. Svojim mogućnostima studio sa 360 stepeni dopunjuje online sistem za naručivanje i savjetovanje EWOS.

EUROPART CEO Olaf Giesen je uvjeren: „Inovacija je osnova naše uspješne budućnosti. Zbog toga i dalje investiramo u inovativne ideje i tehnologije u korist naših kupaca i naših više od 1.600 zaposlenih. Nagrada za "TOP 100-Siegel" 2021. je dokaz za to da smo mi sa ovom strategijom na pravom putu.“

Nazad na pregled novosti

Kontakt za novosti

EUROPART Holding GmbH
Jan Battenberg
Martinstr. 13
58135 Hagen, Njemačka

Galerija slika

U nasoj online datoteci mozete pronaci slike visoke rezolucije za Stampu I web upotrebu.

Saznajte vise
Facebook