• Europart
  • Blog
  • Max Hunt i najmanja radionica na reliju „The Real Way to Dakar“.

Max Hunt i najmanja radionica na reliju „The Real Way to Dakar“.

Zajedno sa Max Hunt, napravili smo mobilnu radionicu koja će oduševiti svakog mehaničara - i sve to u kompaktnom kontejneru od 20 stopa! Bio je to pravi izazov, ali uspeli smo. Uprkos ograničenom prostoru, radionicu smo opremili svime što je Max potrebno za popravku i održavanje vozila. Nismo razmišljali samo o alatima i opremi za radionicu, već i o radnom okruženju: radionica je optimalno opremljena visokokvalitetnom rasvetom kompanije Strands i ekološki prihvatljivim napajanjem pomoću Green Energi solarnih ćelija. Nijedan izazov nije prevelik za Max i njegovu mobilnu radionicu!

 

Max Hunt nije samo želeo da izgradi radionicu u kontejneru, on je takođe želeo da je odnese na najhladnija mesta na svetu. Njegov cilj: reli „The Real Way to Dakar”, jedan od najvažnijih reli na duge staze i pustinje na svetu, koji ga je uzbuđivao još kao dete. Sada mu se san iz detinjstva ostvario, Max je krenuo sa završenom radionicom na svojoj traktorskoj prikolici 8k8.

 

„The Real Way to Dakar“

 

Reli „The Real Way to Dakar“ je trka na duge staze koju je osnovao osnivač Interkontinentalnog relija Jirži Vašatko. Ruta pokriva hiljade kilometara kroz ekstremne vremenske uslove, neravne terene i opasne pejzaže, slično reliju Dakar od 1979. do 1989. Za ljubitelje motosporta, reli je vrhunska avantura.

Učesnici se takmiče u različitim kategorijama uključujući automobile, motocikle, četvorocikle i kamione. Svaka kategorija ima svoje izazove i zahteve, ali svi učesnici moraju da se oslone na brza i pouzdana vozila, kvalitetnu opremu i strateško planiranje da bi bili uspešni. Tehnički problemi i kvarovi su deo trke na zahtevnoj ruti i tu na scenu stupaju Max i njegova mobilna radionica.

 

Šta se dešava ako se vozilo pokvari tokom relija?

 

  • Popravka na licu mesta: Ako vozilo ima samo manje probleme, učesnik može pokušati da reši problem sam ili da ga popravi uz pomoć svog tima. Učesnici obično nose rezervne delove i alate za manje popravke.
  • Tehnička podrška: Ako vozilo ima veće probleme, možda će biti potrebno potražiti tehničku podršku od pomoćnih vozila kao što je Max Hunt radionica ili od mehaničara koje obezbeđuje organizator.
  • Pomoć drugih učesnika: U nekim slučajevima, drugi učesnici će takođe pomoći učesniku čije se vozilo pokvarilo.
  • Odustajanje od trke: Ako se vozilo ne može popraviti ili ako učesnik ne može da nastavi vožnju iz drugih razloga, može biti primoran da odustane od trke.

 

6000 kilometara akcije i adrenalina

 

Da li ste spremni za avanturističko putovanje kroz jedan od najzahtevnijih događaja u motosportu na svetu? Onda se vežite, jer smo mi ispratili Max i pričamo vam o njegovim iskustvima i izazovima u videu.

 

 

Ovde možete pogledati sve video zapise sa Max Hunt i najmanje radionice!

Gledajte na YouTube
Back