Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

Rezervni delovi za vozne mehanizme autobusa

EUROPART nudi opsežan asortiman rezervnih delova za vozni mehanizam linijskih i turističkih autobusa evropskih proizvođača autobusa Irisbus, MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, Solaris, Temsa, Van Hool, VDL i Volvo.

Ogibljenje, amortizacija, upravljački delovi i rezervni delovi za osovinu

Široka paleta EUROPART rezervnih delova za autobuse obuhvata delove za osovine i upravljač kao što su točkovi upravljača i spone upravljača, kuglaste zglobove, servo pumpe, vođice osovina ili garniture ležaja točka kao i rezervne delove za ogibljenje i amortizaciju, npr. mehove vazdušnog ogibljenja ili amortizere. Pored toga, u EUROPART programu su i ECAS ventili i ventili vazdušnog ogibljenja kao i senzori i ABS rezervni delovi.

Koncepti voznog mehanizma za liniju

Vozni mehanizam autobusa u suštini se sastoji od osovina, ogibljenja, amortizacije i spajanja osovina sa okvirom vozila. U evropskim linijskim autobusima već decenijama se standardno koristi vazdušno ogibljenje. Ono pruža visok komfor i – u kombinaciji sa elektronskim mehanizmom za podizanje i spuštanje – mogućnost da se autobus prilikom otvaranja vrata spusti na ulaznoj strani i tako olakša ulazak.

Pored krutih konstrukcija prednje osovine u modernim linijskim i međugradskim autobusima je zastupljeno i nezavisno vešanje točkova koje pruža viši komfor u vožnji, ali zahteva veći prostor za vešanje.

Pozadi krute osovine sa pneumatskim vešanjem čine uobičajenu tehniku voznog mehanizma. Pritom se kod niskopodnih autobusa najčešće koriste tzv. portalne osovine kod kojih je cev osovine savijena i nalazi se ispod sredine točka. Na taj način se u unutrašnjem prostoru dobija više prostora i moguća je realizacija kontinuirano ravnog niskopodnog autobusa. Kod tzv. low-entry autobusa, kod kojih je pod u zadnjem delu vozila podignut, postoji nasuprot tome dovoljno prostora za konvencionalnu krutu pogonsku osovinu.

Komfor vožnje za putovanje

Kod turističkih autobusa se afirmisala kao komforna i stabilna konstrukcija kombinacija sa nezavisnim vešanjem točkova napred i krutom osovinom pozadi. Evropski turistički autobusi načelno imaju vazdušno ogibljenje napred i pozadi. Nezavisno vešanje točkova sastoji se iz više pokretno postavljenih upravljača koji povezuju osovinski rukavac i nosač točka sa samonosećim okvirom vozila. Ova konstrukcija obezbeđuje znatno viši komfor od krute osovine.

Pronađi EUROPART podružnicu ili radionicu

Zakazivanje termina za povratni poziv

Naša onlajn prodavnica za profesionalce

Jednostavno naručujte onlajn - pomoću EUROPART-ovog onlajn sistema za radionice

Izbor proizvoda iz kategorije Rezervni delovi za vozne mehanizme autobusa

Sve proizvodi iz kategorije Rezervni delovi za vozne mehanizme autobusa naći ćete u EUROPART onlajn prodavnici

Sledeća strana
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima