Najbliža podružnica na ovoj lokaciji: Ne može se odrediti

EUROPART dobija nagradu "TOP 100-Siegel" za izvanrednu inovativnu snagu u trgovini

• Prodavac delova za komercijalna vozila srednjeg poduzetništva impresionira na takmičenju za inovacije
• Pionir u digitalizaciji
• studio od 360 stepeni i online sistem za poručivanje i savetovanje EWOS kao primer novih načina komunikacije

15.02.2021

Na ovogodišnjem TOP 100 takmičenju za inovacije, EUROPART je osvojio "TOP 100-Siegel". Ovom nagradom vrhunski žiri nagrađuje naročito inovativne kompanije srednje veličine. Vodeća evropska trgovinska kompanija za delove za komercijalna vozila i radioničku opremu sa sedištem u Hagenu i mrežom od preko 290 prodajnih kuća u 27 zemalja Evrope pripada time najinovativnijim kompanijama u Nemačkoj.

„Ova važna nagrada potvrđuje održivu inovativnu snagu kompanije EUROPART – a to je čak i naučno dokazano“, rekao je Olaf Giesen, CEO kompanije EUROPART. „Naša zahvalnost ide pre svega našem angažovanom timu visoko motivisanih i visoko kompetentnih zaposlenih, koji se svakodnevno strastveno zalažu za potrebe naših klijenata.“

Za konkurs je kompanija EUROPART prošla postupak naučne selekcije. Po nalogu compamedia, organizatora takmičenja za inovacije TOP 100, istraživači inovacije prof. dr Nikolaus Franke i njegov tim ispitali su inovativnu snagu kompanije. Istraživači su utvrdili 120 kriterijuma iz pet kategorija. Vrhunski menadžment koji promoviše inovacije, inovaciono okruženje, inovativne procese i organizaciju, spoljnu orijentaciju / otvorenu inovaciju i uspeh u inovacijama. Tom prilikom su naučnici ispitali da li su inovacije rezultat planiranog postupka ili proizvod slučajnosti. Pored toga oni su ocenili da li i kako se odgovarajuća rešenja sprovode na tržištu. Na osnovu aktuelne situacije postojao je u okviru ovoga i poseban deo u kome je ispitivana korporativna reakcija na krizu izazvanu koronom.

Ne tek od korone: EUROPART postaje digitalan

Digitalizacija je u kompaniji EUROPART već mnogo godina veoma visoko na dnevnom redu. Stalni razvoj i inovativna primena na primer prilikom online poručivanja delova pojednostavljuju i ubrzavaju ne samo procese. Tokom aktuelnog razvoja u prvom planu stoji naročito razvoj korisnih funkcija za klijente. EUROPART online sistem poručivanja i savetovanja EWOS u svom najnovijem nivou konfiguracije nudi brzu i pouzdanu identifikaciju delova i na osnovu brojeva šasije. Korisnik osim toga može jednostavno da uporedi artikle, izračuna cene, da pregleda podatke voznog parka kao i račune i otpremnice u realnom vremenu  – sedam dana u nedelji, 24 sata. Dodatno klijentima u EWOS sistemu na raspolaganju stoje uputstva za popravku, standardno vreme rada, planovi održavanja kao i vrednosti za proveru i podešavanje. Mobilna verzija za smart telefone služi istovremeno kao skener artikala i nudi dalje praktične funkcije kao što je postavljanje fotografija.

Studio od 360 stepeni za online prezentaciju proizvoda, obuke i konferencije

Svojim najnovijim inovacijama EUROPART čini još jedan veliki korak ka digitalnom sistemu prodaje i time ka budućnosti Kompanija se tako u Hagenu oslanja na moderan studio od 360 stepeni uključujući prostor za prezentaciju trejlera. High-end-studio je opremljen LED platnom sa svih strana i omogućava uživo prenos sa 24 različita položaja kamere. Time je ovaj inovativni objekat pogodan za digitalne događaje kao što su prezentacije proizvoda, prodajni sastanci sa priključenim konferencijskim sobama, za razgovor menadžmenta sa zaposlenima i klijentima širom Evrope i mnogo toga još. Prvi online događaj kompanije EUROPART održan je sa preko 500 učesnika. Svojim mogućnostima studio sa 360 stepeni dopunjuje online sistem za poručivanje i savetovanje EWOS.

EUROPART CEO Olaf Giesen je uveren: „Inovacija je osnova naše uspešne budućnosti. Zbog toga i dalje investiramo u inovativne ideje i tehnologije u korist naših kupaca i naših više od 1.600 zaposlenih. Nagrada za "TOP 100-Siegel" 2021. je dokaz za to da smo mi sa ovom strategijom na pravom putu.“

 

Nazad na pregled saopštenja za štampu

Kontakt za štampu

EUROPART Holding GmbH
Daniel Zinn
Martinstr. 13
58135 Hagen, Немачка

Baza podataka slika

U delu Novinarske slike stavljamo Vam na raspolaganje fotografije u kvalitetu za štampu i kvalitetu za internet

Saznajte više
Odabirom opcije "Slažem se sa svim kolačićima" dopuštate nam da koristimo kolačiće i na taj način omogućujete oblikovanje naših web stranica i njihovih funkcionalnosti idealno za vas. Takođe možete slobodno odabrati koje kolačiće i obradu želite omogućiti. U takvom slučaju potvrdite svoj izbor na dugme "Slažem se". Ako nastavite koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića. Za više informacija posetite našu stranicu "Pravila o privatnosti". Tamo možete videti koje podatke koristimo i u koje svrhe. Osim toga, uvek možete povući ili promeniti svoj pristanak na web stranici.
Zastita podataka
Slažem se sa izabranim kolačićima Slažem se sa svim kolačičima